5 t/m 15 september 2019 — Amsterdam
© Anna van Kooij

Over TF

Rode lopers op het Leidseplein onder de sterrenhemel van het Nederlands theater; de uitreiking van dé theater-awards; aan tafel met acteurs en actrices; exclusieve feesten, debatten en spraakmakende toespraken.

Het Nederlands Theater Festival toont elf dagen lang de beste voorstellingen van het moment, reikt vele prijzen uit waaronder die voor de beste acteurs van Nederland, laat succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien, staat vooraan in het gesprek over de rol van theater in de samenleving en laat grenzen tussen verschillende kunstdisciplines vervagen. Kortom: is meer dan een voorstellingsbezoek alleen!

Traditiegetrouw opent het festival met de Staat van het Theater en sluit af met het Gala van het Nederlandse Theater waar de belangrijkste Toneelprijzen worden uitgereikt, zoals de Louis d’Or en de Theo d’Or.

Tegelijkertijd vindt ook het Amsterdam Fringe Festival plaats aan de rafelranden van dit grootse jaarlijks terugkerende theaterfestival. De Fringe zet de deuren open naar avant-gardistisch Amsterdam. Het Amsterdam Fringe Festival nodigt u uit voor ruim 70 producties van onorthodoxe theatermakers en kunstenaars uit binnen- en buitenland op meer dan 30 verschillende locaties. Het Amsterdam Fringe Festival is het enige makersfestival van Nederland waar geen programmeur tussen publiek en kunstenaar staat. Of zoals Waldemar Torenstra het Fringe avontuur als eens omschreef: “op vakantie gaan in eigen stad”.